Carolien Cromwijk in De Dijkpoorter

Carolien Cromwijk in De Dijkpoorter

carolien cromwijk-de-dijkpoorter hattem

HATTEM – Cromwijk is een bedrijf dat zich richt op mediation en coaching. Wij spraken met Carolien Cromwijk, eigenaresse van Cromwijk over mediation.

Carolien Cromwijk in De Dijkpoorter, lees hier het stuk in De Dijkpoorter

Carolien Cromwijk werkt vanuit Hattem en Zwolle en is geregistreerd als familie/registermediator bij het MfN, de Mediatorsfederatie Nederland. Daarnaast is Carolien relatietherapeut. Carolien werkt vanuit een christelijke levensvisie en is bekend en vertrouwd met de christelijke normen en waarden in gemeenschappen, (familie) relaties en gezinnen. Maar even zo liefdevol ondersteunt ze cliënten met een andere achtergrond.

De angel uit het conflict halen

Als mediator wil ik de schakel zijn die verschil maakt, de angel uit een conflict halen. Daardoor ervaren mensen ruimte en vrijheid om in mogelijkheden te denken in plaats van in problemen. Mijn doel is dat mensen weer op één lijn komen en oplossingen vinden waar ze beiden echt tevreden mee zijn. Mediation kan soms een drempel zijn voor mensen maar als je de eerste stap zet om weer met elkaar in gesprek te gaan met behulp van een mediator kan dit voor verrassende inzichten zorgen. Bij mediation werken partijen zelf actief mee aan een oplossing. Dit zorgt er voor dat mensen ook daadwerkelijk achter de oplossing kunnen staan.

Mediation bij (echt) scheiding

Als mediator begeleid Carolien (echt)paren die willen scheiden. Een scheiding via de juridische weg duurt vaak lang en is kostbaar. Door een mediator bij de scheiding te betrekken zorg je samen voor duurzame oplossingen en afspraken. Je vecht niet over juridische standpunten maar praat samen over wederzijdse belangen. Je legt daarmee een basis voor de omgang met elkaar in de toekomst. Dit is met name heel belangrijk als er ook kinderen zijn betrokken bij de scheiding. Zij verdienen het dat ouders samen zoeken naar oplossingen.

Mediation bij familieconflicten

Ook in families kunnen langdurige conflicten zijn die soms niet oplosbaar lijken evenals in burenruzies. Mediation helpt om te kijken naar elkaars belangen en om te zien waar het nu werkelijk om gaat. Wat er is gebeurd kun je niet veranderen, wel hoe je er nu mee omgaat.

Vast lopen in een relatie

Als relatiecoach begeleid Carolien (echt)paren die zijn vastgelopen in hun relatie om welke reden dan ook. Binnen de relatiecoaching krijgen mensen zicht op de patronen binnen hun relatie en het herkennen en begrijpen daarvan. Je werkt samen aan hernieuwd vertrouwen en veiligheid en nieuwe vormen van communicatie en intimiteit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *